دکتر زهرا شیخ الاسلامی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان، در تحقیقات خود با استفاده از عصاره چوبک به عنوان یک امولسیفایر طبیعی و صمغ بومی قدومه شیرازی در کیک اسفنجی، محصولی تولید نمود که به لحاظ کمیت و کیفیت قابل رقابت با نمونه حاوی پروپیلن گلیکول (امولسیفایر تجاری) می باشد.
در طی سال های اخیر توجه بسیاری از محققین به سوی استخراج صمغ ها که دیگر افزودنی های پرمصرف در صنایع غذایی می باشند، از منابعی نظیر دانه های بومی معطوف گردیده است. یکی از این دانه ها، دانه بالنگوشیرازی می باشد. اين دانه در آب مايعي چسبنده، کدر و بدون مزه ايجاد مي کند. در صورتی که پودر خشک شده این موسیلاژ در مواد غذایی به خصوص محصولات صنایع پخت مورد استفاده قرار گیرد، قابلیت نگهداری آب بهبود یافته و ماندگاری این محصولات افزایش می یابد.
افزودنی های مورد استفاده در صنایع پخت که یکی از مناسب ترین راهکارهای بهبود کیفیت محصولات صنایع پخت هستند به منظور بهبود بافت، تقویت شبکه گلوتنی، ایجاد نرمی، یکنواختی و به تعویق انداختن بیاتی استفاده می شوند. بيشتر افزودنی های مصرفي عمدتاً وارداتي و گران قيمت مي باشند برخی از آن ها تا حدودي ماهيت شيميايي دارند که مي تواند از نقطه نظر بهداشتي و سلامتي مسئله ساز باشند. همچنین بسیاری از امولسیفایرهای صنعتی نظیر مونوگلیسیریدها از منابع چربی حیوانی نظیر چربی خوک تهیه می گردند بنابراین وارد نمودن این افزودنی از سایر کشورها دارای محدودیت فراوانی است. به همین دلیل لزوم استفاده از ترکیبات طبیعی و بومی به عنوان افزودنی در این بخش از صنعت احساس می گردد.