سالانه مقادیر زیادی پیاز زعفران در کشور تولید می شود بخشی از آن به مصرف کشت می رسد و بخش عمده آن به صورت بلا استفاده هدر می رود یا به مصرف دام می رسد. با توجه به تغییر اقلیم و مشکلات ناشی از بحران آب در کشور و روی آوردن کشاورزان به کشت زعفران مقدار ضایعات پیاززعفران در سال جاری و سال های پیش رو به طور تصاعدی افزایش خواهد یافت. چنانچه کاربردهایی از این حجم بالای پیاز زعفران یافت شود می توان از یک ماده ضایعاتی، مواد با ارزش افزوده بالا تولید نمود. با توجه به حجم بالاي توليد پياز زعفران در ايران و عدم انجام تحقيقات کافي در مورد اجزا و ترکيبات اين ماده با ارزش که کاربرد فراواني در صنايع مختلف خواهد داشت، در این پروژه نوع و ميزان ترکيبات و مواد موثره پیاز زعفران تعیین شد و روشهاي بهينه استخراج عصاره حاوی ترکيبات موثره و فعاليت پاد اکسايشي و پاد ميکروبي عصاره ارزیابی شد.